DGI als partner: Verkoop en verhuur

DGI Team

Bij de verkoop of verhuur van je bedrijfsvastgoed ga je niet over één nacht ijs. Het is dan ook een belangrijk project waar heel wat bij komt kijken. 

 

Het DGI stappenplan

 

Stap 1: verkoop of verhuur?

Twijfel je over een verkoop of eerder een verhuur van je bedrijfsgebouw? We denken graag met je mee. Overweeg je een volledige of gedeeltelijke verkoop of verhuur? Of misschien is een sale-and-lease-back operatie interessant voor jouw onderneming? We spreken met kennis van zaken en geven eerlijk en onafhankelijk advies.

 

Stap 2: de waardebepaling

Deze stap is meteen ook de belangrijkste, want wie een correcte prijs aanbiedt, heeft meer kans op een vlotte verkoop of verhuur. Hiervoor doen we het nodige onderzoek. Zo komen we ter plaatse en maken we een uitgebreid verslag. Wat is de locatie van het desbetreffende bedrijfsgebouw? Welke troeven heeft het en hoe zit het met de EPC-wetgeving? Op basis van die gegevens bepalen we samen de uiteindelijke huur- of verkoopprijs.

 

Stap 3: de promotie

Bedrijfsvastgoed verkoopt zichzelf niet. Om zo veel mogelijk potentiële kandidaten te bereiken, zetten we alles op alles. Samen bepalen we een doordacht actieplan en zetten het project zo goed mogelijk online en offline in de kijker. We prospecteren ook actief bij bedrijven die mogelijk op zoek zijn naar een nieuwe locatie en maken gebruik van ons uitgebreide netwerk aan ondernemers en investeerders. 

 

Stap 4: de juiste kandidaat

Elke geïnteresseerde kandidaat wordt door ons op voorhand gescreend. Ook de locatiebezoeken worden door ons van nabij opgevolgd. Wist je trouwens dat je als eigenaar 24/24 online kunt inloggen op je persoonlijke account op onze website? Zo kun je alle acties à la minute mee opvolgen. DGI volgt alles op de voet en indien nodig passen we onze strategie aan. Wordt de juiste kandidaat gevonden, dan maken we de nodige documenten op.

 

Stap 5: de overeenkomst

Wanneer de beide partijen het eens zijn over de huur- of verkoopprijs maken we een contract op waarbij we niks over het hoofd zien. We regelen de huurwaarborg en zorgen voor een gedetailleerde plaatsbeschrijving door een betrouwbare partner. Zo kun je - na ondertekening (bij de notaris) - met een gerust gevoel de sleutels overhandigen aan de nieuwe eigenaar of huurder.

 

Stap 6: de nazorg

Bij de verkoop of verhuur van bedrijfsvastgoed komt heel wat administratie kijken, ook na de ondertekening van de overeenkomst of notariële akte. Voor ons is dit dagelijkse kost, we zetten onze kennis en ervaring dan ook graag in bij het voorbereiden en afronden van de succesvolle deal. Wens je samen te werken met een syndicus of rentmeester voor het beheer van je bedrijfsvastgoed? Geen probleem, we brengen je graag in contact met een expert in jouw buurt!

 

Ben je van plan om je bedrijfsvastgoed te verkopen of verhuren? Let’s meet!

 

Geschreven door